Перейти на мобільну версію сайту


15.12.2017

НА СТОЛІ У РІК ЖОВТОЇ СОБАКИ

стілПісля Півня – символу 2017 року, в законні права вступає Собака. Саме вона – господиня 2018 року. Готуватися до зустрічі цього свята слід заздалегідь, продумуючи кожну деталь: вбрання, частування, місце проведення, привітання і подарунки. Ретельна підготовка допоможе зустріти свято у повній готовності, відтак рік Собаки обов’язково принесе удачу. 

Собака символізує собою активну й життєрадісну істоту. Саме тому головними правилами зустрічі 2018 року є «зручність» і «свобода». Це стосується практично всіх аспектів підготовки до свята. Крім того, обов’язково слід підготувати розважальну програму, щоб ніхто не нудьгував.

Отож, складемо для нашої «гості зі сходу» святкове меню, в якому будуть її найулюбленіші ласощі. Прикрасимо стіл у «собачих» тонах, наповнимо будинок апетитними пахощами, щоб Собака по запаху знайшла наш новорічний стіл 2018 року! Що повинно бути на столі? Звичайно, свято!

СОБАЧИЙ ФОРМАТ

У якому форматі буде проходити новорічна ніч, кожна господиня вирішує завчасно, оскільки і оформлення інтер’єру, і новорічного столу залежить від того, яка компанія збереться. Формат застілля визначає і меню, і оздоблення столу.

Прикрасити новорічний стіл можна по-різному.

Собака – тварина без особливих примх, проте є в неї свої пристрасті. Якщо виконати нескладні вимоги до оздоблення столу і вибору страв, то можна не тільки отримати прихильність цієї тварини, але і додати святу особливої атмосфери. Одним із важливих декоративних елементів столу є скатертина. Земляна Собака хотіла би бачити в декорі натуральні матеріали, тому святковий стіл на Новий рік 2018 варто накрити лляною, бавовняною чи шовковою скатертиною. Колірна гамма також повинна бути максимально наближеною до природних кольорів, головними серед яких будуть відтінки жовтого, синього, бордового, зеленого.

Найбільше Собаці сподобається глиняний, дерев’яний, порцеляновий, срібний або скляний посуд. Якщо ж він не вписується в стилістику оздоблення столу, то на ньому неодмінно повинні бути інші атрибути, що заманюють удачу на прийдешній рік: серветки в актуальному колірному рішенні, дерев’яні статуетки, вази, рослинні композиції з квітів, гілок або трави. Вони наповнять святковий стіл атмосферою тепла і затишку. Посилять ефект свічки, які додадуть святковості і чарівності. Свічники і колір свічок також повинні бути витримані в дусі символізму року. Для свічників краще використовувати мідь, дерево, золото, метал. Розмістити їх можна як хаотично по столу, так і концентруючи імпровізоване вогнище із свічок в центрі.

Досить красивими прикрасами для новорічного столу стануть серветки-ялинки. Звичайно, вони не дуже практичні, адже псувати таку серветку не захочеться, зате дуже милі. Зробити її зовсім нескладно, для цього підійде будь-яка текстильна тканина.

Можна засервірувати стіл сніговиками – це дуже просто. За допомогою тарілок, серветок і приборів створіть кілька сніговиків, які точно сподобаються вашим гостям.

ЧАСТУВАННЯ «ДЛЯ СОБАКИ»

На окрему увагу заслуговує святковий стіл. Ні для кого не секрет, що собака – тварина ненажерлива. Саме тому необхідно постаратися, аби всі гості були ситі й задоволені, щоб кожен зміг знайти і пригоститися своєю улюбленою стравою. Перше і основне місце на святковому столі повинна займати м’ясна страва. Це може бути будь-що: буженина, свиняча рулька, холодець, курка, качка, відбивні, стейки, шашлик та інші смаколики. Крім цього, обов’язково приготуйте м’ясні салати і закуски з додаванням шинки, ковбаси, вирізки тощо. Прикрасьте незвичайним способом кожну страву, щоб вона була святковою. Актуальними будуть салати у вигляді ялинок, ялинкових прикрас, мордочки собаки, кісточки, цукерки. Доповніть стіл фруктами, щоб він був барвистим і яскравим – це сподобається «господині свята». 

Оригінальними і «в тему» стануть екстравагантні назви смаколиків, до прикладу, закуски у формі лапок «Дай, друже, на щастя лапу мені», олів’є з рибою «Салат для найкращого друга»; запечене м’ясо з хрусткими сухариками «Цуценяча радість»; десерт у формі кістки «Цукрова кісточка».

Отож, на новорічному столі 2018 року обов’язково мають бути: м’ясо, овочі (особливо жовті та оранжеві), фрукти, легкі десерти, напої. А от жирного м’яса, копченостей, гострих страв, соління та дуже солодких десертів краще уникати.

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ

Як вже говорилося, символ 2018 року Собака, любить ситні м’ясні частування, прикрашені й подані на святкових стравах. Запропонуйте гостям соуси, заправки, кілька видів хліба. Новий 2018 рік має бути ситним і калорійним.

Головна закуска будь-якого святкового столу – м’ясна нарізка. У Новий 2018 рік намагайтеся зробити нарізку з різних м’ясних делікатесів: салямі, шинки, хамона, бастурми, в’яленої курячої грудки та інших. Кожен інгредієнт треба дуже тонко нарізати так, щоб зі шматочків можна було б скласти об’ємну композицію. Доповнити м’ясну нарізку можна різними сирами й овочами.

Також у якості холодних закусок підійдуть: канапе з бужениною і консервованими корнішонами, профітролі з «морською» – рибною або м’ясною начинкою, рулетики, тарталетки з грибами.

Запечена качка в духовці, кролик під білим соусом, холодець зі всіх видів м’яса, обсмажені стегенця, свинячі відбивні, курячі котлетки, тушкована яловичина, шашлик всіх видів, м’ясні паштети, всілякі ковбасні і баликові нарізки, солоне сало, подчеревина з часником, м’ясні рулетики з овочами, а також різноманітні м’ясні салати і пироги з м’ясною начинкою, і, звичайно ж, особливе захоплення у Собаки викличе м’ясо на кістці. Усе це, або будь-що із цього списку ви можете приготувати.

Собака – прихильник здорового харчування. Обов’язковими стравами, крім м’ясних, будуть овочі і фрукти. Не варто заглиблюватися в заморські страви у вигляді бананів або авокадо. Для приготування салатів на смак господаря року цілком достатньо місцевої морквини, яблук чи буряка. Вітаються традиційні олів’є і вінегрети. До картоплі Собака байдужий, а тому з гарнірів краще віддати перевагу кашам, наприклад, плову, і знову ж таки – м’ясному.

Собака – ласун. Тож у нього завжди в пошані десерти, всіляка випічка, торти, тістечка і навіть просто розсип цукерок і печива у вазочках.

ПРОЩАВАЙ, ГАМАНЕЦЬ

Звичайно, всі ці смаколики – задоволення не з дешевих. «КЛЮЧ» порахував, у скільки обійдеться українцям новорічний стіл 2018 року.
Традиційно на Новий рік українці кладуть на стіл найкращі наїдки. Більшість страв є незмінними супутниками святкування: салат олів’є, бутерброди з ікрою, оселедець, холодець, шампанське та мандарини.

За традиційний для новорічного столу салат олів’є цьогоріч також доведеться викласти більше грошей, аніж минулоріч. У класичному рецепті є картопля (5-7 грн за 1 кг), яйця (10 штук – 25-27 грн), зелений горошок (20-25 за банку), лікарська ковбаса (150 грн за 1 кг), солоні огірки (20 грн за 1 кг), морква (5-9 грн за 1 кг), цибуля (5-6 грн за 1 кг. Традиційно салат заправляють майонезом, але можна приготувати корисний домашній варіант. До речі, ковбасу можна замінити сьомгою або відвареною курячою грудкою.

Який Новий рік без холодцю із хроном або гірчицею на столі? У кожної господині є свій фірмовий рецепт. Ми візьмемо звичайний, для якого потрібно домашня курка, свинина, свинячі ноги, морква, цибуля, часник та спеції за смаком. За приблизними підрахунками, аби наварити холодцю, доведеться витратити більше 200 грн.

Бутерброди з ікрою – куди ж без них? Узагалі в українців червона ікра асоціюється зі святом, причому будь-яким. 250 г вершкового масла – від 30 грн, батон білий – від 5 грн, а ось червона ікра є першого і другого сорту. Ціна на перший сорт стартує від 150 грн, а на другий – від 80 грн. Утім, цей продукт потрібно вибирати якісний, інакше отримаєте банку з маслом.

У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 грн. А вже в 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн. Згідно з даним Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.

Найбюджетнішим буде Новий рік з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець за цей час подорожчав усього на 5 грн, а цитрусові – лише на 2 грн.


Теги: новорічний стіл, рік Собаки

Дивіться також:





Повернення до списку





Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:








Послуги

Производство подставок под мобильные телефоны на витрину.
Любые размеры под заказ и со склада.
http://promplastic.com/content/33-podstavki-dlya-telefonov-na-vitrinu




Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.