Перейти на мобільну версію сайту

08.03.2013

ВІРИТИ НЕ МОЖУ Й НЕ ХОЧУ

Кожна людина має право на покаяння. І слава Богу, що приходить прозріння, але добре, якщо це прозріння, а не чергове бажання змінити колір, як то зазвичай робить хамелеон. Але його так створила природа, щоб захищати своє життя. А от чому люди постійно міняють свій окрас? Напевне, через зиск, хоча... спочатку була ідея. Люди свято вірили в d5f47f1b88857b1c7b4776ccd2c3a46e.jpgсвітле майбутнє і робили все, щоб воно перемогло. Так було колись.
Могутня колись держава розвалилася, а з нею - і комуністична мораль. Але ті, хто свято вірили в свої ідеали, продовжували боротьбу. Вони не давали зняти пам’ятник вождю. Можливо, це й правильно, бо пам’ятник, у який вкладалися народні гроші, нікому нічого не винен. Крім того, атеїстично налаштована свідомість змушувала у релігійні свята, за вказівкою «віруючих», виставляти ідеологів, вчителів біля храмів, щоб не дай Боже не зайшли туди жовтенята, піонери чи комсомольці.
Коли я була п’ятикласницею, до нас у клас зайшла солідна тітонька у супроводі завуча й допитувалася, яке велике свято буде в неділю. Мій однокласник сказав, що Пасха. І за те, що він це сказав, його обіцяли вигнати з піонерів. Хлопчика та його батьків ганьбили на шкільних зборах, лінійках, педрадах. Ніяк не хотіли пробачати того, що сказала дитина.
З розвалом Радянського Союзу рухнула могутня Компартія, настала необхідність тим ідеологам примкнути до іншої, більш престижної політичної сили, потім ще до іншої, а потім... Настало каяття, і той ідеолог, щоб бути ближче до влади, подався до храму Божого та почав там бити поклони і виховувати сучасне покоління, дотримуючись уже християнської моралі.
Безперечно, до Бога можна прийти в будь-якому віці та за будь-яких обставин. І це дуже добре. Але я такій людині не вірю і не хочу вірити! Бо виходить, як у тій казці про брехуна-хлопця, який кликав на допомогу, бо нібито вовки напали на череду: раз покликав, та вовків не було. Другий раз люди прибігли рятувати, а вже коли вовки насправді напали, то ніхто й не прийшов, бо не повірив.

Дивіться також:




Повернення до списку




Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:










Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.