Перейти на мобільну версію сайту

20.04.2012

СТРАШНО УЯВИТИ СУДНИЙ ДЕНЬ

Святкування Пасхи в мене породило дуже багато запитань. Вони були давно, просто це свято їх оновило, вип’ятило з новою гостротою на поверхню. Ні! У жодному випадку мова не йде про факт Воскресіння Сина Божого. Це питання віри. Віри кожного із нас.
Мене турбують більш земні та прості проблеми. Наприклад, я досі не можу зрозуміти, чому в злиденній країні найбільше будується та відкривається аптек і церков? При цьому нація з кожним роком стає все більш хворобливою та духовно бідною.
Не можу зрозуміти, чому саме святкування Пасхи, Різдва не може обійтися без появи на екранах телевізорів, білбордах, газетних шпальтах облич, які далекі від лику святих? У ці дні хочеться бачити все, от тільки не їх. Їх і так уже більше, ніж ікон.
Чому із церковним святом нас вітають усі ті, хто повинен стояти на варті закону земного? Адже церква і влада відділені одне від одного. Чи ні?
Чому ходити в церкву стало модно і престижно, як колись мати партійний квиток КПРС? При цьому ніхто не говорить, що бути в храмі – це не те саме, що проголосувати «за» рішення ХХ з’їзду.
Чому окремі церковнослужителі заявляють, що ця (будь-яка інша) влада від Бога? Але забувають сказати, що ми всі створені за образом Божим.
Чому служителі Бога дозволяють собі роз’їжджати на дорогих іномарках, носити годинники вартістю у квартиру? Але не помічають людей, які копаються на смітниках, гниють у СІЗО, працюють задарма на, так званих, представників влади від Бога?
Чому церква стала бізнесом, де Вічне поставлене на своє служіння і служіння влади? Водночас забуто про самих вірян.
Чому пожертви на церкву з боку бізнесменів та представників влади стали своєрідною індульгенцію, яка прощає їм усі гріхи? Але я не чув, щоб хоч хтось у рясі запитав цих меценатів: «А може ці кошти ви відібрали, недоплатили вірянам, у яких є сім’ї, діти?»
Страшно уявити судний день. Страшно не тому, що страшно, а тому, що зникне вся сьогоднішня показова «набожність».

Дивіться також:




Повернення до списку




Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:








Меблі

Ексклюзивні вироби з акрилового та кварцового каменю Staron®, Radianz®:
кухонні стільниці, барні стійки, рецепції;
сходи, підвіконня, басейни
Та багато інших елементів інтер’єру за вашими побажаннями
Діють індивідуальні знижки та на кварц - розпродаж!




Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.