Перейти на мобільну версію сайту


13.02.2015

ШЕФИ ОЦІНИЛИ ГАРБУЗОВІ МЛИНЦІ

Троє шеф-кухарів, друзів Юрій Фролов, Юрій Голуб, Євген Онуфрійчук вирішили проїхатися західним регіоном України, аби познайомитися з регіональною кухнею. Вони впевнені, що через культуру харчування можна піднімати значимість української нації.

Проїхавши через Рівне, Львів, Ужгород, Мукачеве, потрапили і до Кам’янця-Подільського на 05-1024x685.jpgзапрошення власника ресторану «Бломанже» Сергія Гамалія.
Тут кухарів пригощали різними млинцями - гарбузовими, шпинатними, з лососем, смачними салатами й неперевершеними десертами.

Юрій Фролов, входить до десятки кращих кухарів України, керуючий київського ресторану «Sanpaolo», розповів, що у професію його привів рідний дядько: «Мій дядечко журналіст, і коли я закінчував школу й думав куди вступати, він мені розповів про ресторанний бізнес і запропонував екскурсію по одному з київських вишів, де готують рестораторів. Я погодився, мені сподобалося. З першого курсу кулінарного училища я серйозно захопився питаннями харчування і нині дуже вдяний дяді за прекрасну ідею».

Юрію Голубу, шеф-кухарю ресторану «Маячок», любов до справи привила мама: «Моя мама все життя займається кондитерською справою. Саме вона привила мені любов до кухні. Я вирішив вступати у вище професійне кулінарне училище №1, до речі, міг колега Юрій теж його закінчував, після чого був університет цього ж профілю. Нині моя професія мені приносить велике задоволення, я кожен день хочу йти на роботу».

таблоїд.JPGВегетаріанець Євген Онуфрієнко, шеф-кухар вегітаріанського ресторану «Імбир», яких нині ще дуже мало на пострадянському просторі, також розповів як став шеф-кухарем: «З дитинства постійно порався на кухні, допомагаючи мамі. У мене було два дитячих захоплення - авіація і кулінарія. Для вступу в профільний авіаційний виш грошей не вистачало, тому обрав кулінарію. Сім років відпрацював у м’ясних ресторанах, але так склалося, що змінив світогляд і з етичних міркувань став вегітаріанцем. Ось уже десятий рік на власному прикладі проповідую цей стиль життя».

- Якою фірмовою стравою Ви балуєте своїх рідних?

Юрій Фролов: «Кожна моя страва фірмова. Це поняття - маркетинговий хід ресторанів. Кожну страву готую від душі і з любов’ю. У кожну страву намагаюся вдихнути якусь цікаву нотку, ідею».

- Страви, які ви готуєте, містять багато складових, а медики стверджують, що їх не має бути більше п’яти, бо організму важко впоратися з травленням.

Юрій Фролов: «Вважаю, що це навіть мало, бо чим більше смаків, тим страва цікавіша. До прикладу, звичні радянські салати заправлять майонезним соусом і скільки ти його не їж, смак однаковий. Чим більше інгредієнтів, тим яскравішою буде гра смаків. Сучасні світові кухні на тарілці виглядають як картина, у якій безліч різних кольорів, елементів і атрибутів».

Євген Онуфрієнко: «Є така древня наука аюрведа, яка вивчає будову тіла людина, і безглуздо їй не довіряти. У цій науці є шість основних смаків, які повинні міститися в одному прийомі їжі, тоді розум людини отримує задоволення, а це важливіше за те, щоб набити шлунок.

Я вважаю український борщ ідеальною стравою, бо в ньому є усі шість смаків - солодкий, солений, кислий, гострий, гіркий і в’яжучий. Ведична культура стверджує, що хто готує, той вкладає настрій, який передається. Тому серйозні люди ніколи не їдять де попало, а справжні чоловіки їдять лише у люблячих дружин. Довіряти можна лише тим, хто нас любить».

- А Ви їсте вдома чи на роботі?


Євген Онуфрієнко: «На роботі я не наїдаюся. Відповідно до аюрведи, першим страву має спробувати гість, а потім кухар. Навіть у царські часи першим куштував той, для кого призначалася їжа».

Юрій Голуб: «Їм те, що готують у ресторані, але із задоволенням смакую страви, приготовлені дружиною».

Теги: Юрій Фролов, Юрій Голуб, Євген Онуфрійчук, Сергій Гамалій, ресторан "Бломанже"

Дивіться також:





Повернення до списку





Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:








Меблі

Ексклюзивні вироби з акрилового та кварцового каменю Staron®, Radianz®:
кухонні стільниці, барні стійки, рецепції;
сходи, підвіконня, басейни
Та багато інших елементів інтер’єру за вашими побажаннями




Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.