Перейти на мобільну версію сайту


09.07.2020

СЕЗОН КАБАЧКІВ. ТОП-10 СМАЧНИХ РЕЦЕПТІВ

Стартував сезон кабачків. Кабачок - надзвичайно корисний овоч, він легко засвоюється та добре впливає на травну систему і стан шкіри. Овоч добре впливає на відновлення крові, блокує розвиток атеросклерозу. Кабачки рекомендують вживати при гіпертонії а захворюванні печінки. Крім того, сік кабачків здатен заспокоїти нервову систему.
Пропонуємо топ-10 страв, які можна приготувати з кабачка. 

09-1.jpgСМАЖЕНІ КАБАЧКИ "ТЕЩИН ЯЗИК"
- 2 молодих кабачки,
- 3 помідори,
- 200 г твердого сиру,
- кілька зубчиків часнику,
- зелень,
- майонез,
- 4 яйця,
- борошно,
- олія,
- сіль.
Кабачки помити, нарізати вздовж тонкими смужками. Посолити і залишити на 10-15 хв. Обсмажити кабачки в борошні а яйцях. Викласти на тарілку. Кожну смужку змастити майонезом. Покласти на кабачок шматочок сиру, кубики помідорів, трохи вичавленого часнику та зелень. Скрутити в рулетик, заколоти його зубочисткою, щоб тримався.

09-2.jpgОЛАДКИ З КАБАЧКІВ
- 800 г кабачків,
- 2 цибулини,
- 2 яйця,
- 1 ч.л. розпушувача для тіста,
- півсклянки борошна,
- пучок зелені (кріп, петрушка),
- сіль та перець за смаком.
Кабачок очистити від шкірки та насіння. Натерти в миску. Після 10-15 хвилин злийте воду, яка утвориться.
У миску з кабачком додайте натерту цибулю та дрібно порізану зелень. Залийте все збитими яйцями та ретельно перемішайте. До борошна додайте чайну ложку розпушувача для тіста. Суміш перемішайте та поступово додайте до кабачків. Смажте оладки на легкому вогні до рум'яності. Кабачкові оладки найкраще смакують зі сметаною та часниковими соусами.

09-3КРЕМ-СУП З КАБАЧКІВ
- 1 кабачок,
- 1 цибулина,
- 1 велика картоплина,
- 1 морква,
- 1 болгарський перець,
- 1 помідор,
- 2 ст.л. олії,
- 1 ст.л. сметани,
- 700 г води,
- 1-2 зубчики часнику,
- зелень.
Цибулю і часник дрібно наріжте і протушкуйте з олією. Всі інші овочі (крім помідору) наріжте кубиками, додайте в сковорідку та протушкуйте ще 5 хвилин.
Перекладіть суміш в каструлю, додайте воду, зелень і варіть близько 15 хвилин. Зніміть з вогню, вийміть великі гілочки зелені і подрібніть суп у блендері до стану пюре. Знову поставте каструлю на плиту, додайте 1 ст.л сметани і доведіть суп до кипіння. Готову страву подавайте порційно, можна додати дрібно нарізаний кубиками помідор і гілочки зелені.

09-4КАБАЧКОВИЙ ТОРТ З ПОМІДОРАМИ
- 1 кг кабачків,
- 4 ст. л. борошна,
- 3 яйця,
- 4 помідори,
- 3 зубчики часнику,
- 700 г домашнього майонезу,
- зелень,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Почистити кабачки, натерти їх на грубій тертці і віджати сік. Додати до кабачків яйця, сіль, чорний перець і борошно. Гарненько перемішати тісто – воно не повинно бути з грудочками. При потребі додати ще борошна. На розігріту сковороду вилити млинцеву порцію на всю поверхню сковороди. Обсмажити кабачкові млинці з двох сторін до появи золотистої скоринки. Помідори нарізати тонкими кільцями. Подрібнити зелень та часник. У посудині змішати майонез із зеленню і часником – це буде соус для торта з кабачків.
Коли кабачкові млинці охолонуть, приступаємо до фінального етапу. Потрібно покласти млинець на блюдо, намазати тонким шаром соусу, викласти кільця помідорів і накрити наступним млинцем. Повторювати дії, поки всі млинці не закінчаться.

09-5ЗАПІКАНКА З КУРКОЮ І КАБАЧКАМИ
- 600 г кабачків,
- 200 г курячого філе,
- 2 яйця,
- 100 г сиру,
- 100 г сметани,
- 1 цибулина,
- зелень,
- 3 ст. ложки борошна,
- 3 ст. ложки олії,
- 0,5 ч. ложки меленого коріандру,
- 0,5 ч. ложки паприки, перець чорний мелений за смаком,
- сіль за смаком.
Куряче філе поріжте дрібними шматочками, трохи посоліть, поперчіть, додайте 1 ст. ложку олії і перемішайте. На розігрітій сковорідці обсмажте курку до золотистого кольору.
Цибулю дрібно поріжте. Подрібніть зелень. Сир натріть на крупній тертці. Молоді кабачки можна не чистити, а зі старих краще зняти шкірку. Потріть кабачки на крупній тертці.
Яйця збийте виделкою, додайте сметану, сіль, спеції і перемішайте. Потім додайте борошно, залишки олії і гарненько перемішайте. З'єднайте м'ясо, цибулю, зелень, сир і кабачки, залийте яєчної сумішшю і знову все перемішайте.
Форму для випікання змастіть олією, викладіть у неї суміш і відправляйте в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Готову запіканку з кабачків трохи остудіть, поріжте на порційні шматочки і подавайте з овочевим салатом і зеленню.

09-6МАРИНОВАНІ КАБАЧКИ З КЕТЧУПОМ "ЧИЛІ"
Маринад на 5 л банок:
- 7 склянок води,
- 1 склянка оцту,
- 2 ст.л. солі,
- 1 склянка цукру,
- 6-8 ст.л. кетчупу "Чилі".
На дно банки покласти спеції: 1 гвоздику, 1 горошину духм'яного перцю, 2-3 чорного перцю, лавровий листочок. Зварити маринад. Кабачки помити, нарізати в банки кружальцями. Залити маринадом. Серилізувати в окропі 10-15 хвилин.

09-7КОМПОТ З АЛИЧІ ТА КАБАЧКІВ
На 3-літрову банку:
- 1 кг аличі,
- 200 г молодих кабачків,
- 300 г цукру,
- гілочка м'яти.
Кабачок з аличою помити, розкласти в стерилізовані банки. Кабачки нарізати кружальцями. Додати в кожну банку гілочку м'яти. Засипе цукор. Залийте вміст банки кип'ятком, закатайте кришками. Дайте охолонути, закутавши банки ковдрою.

09-8ЛЕЧО З КАБАЧКІВ
- 1 кг кабачків,
- 0,5 кг перцю,
- 0,5 ст.л. солі,
- 2 ст.л. цукру,
- 50 мл олії,
- 200 г томатної пасти,
- 250 мл води,
- 7 зубчиків часнику,
- спеції,
- 50 мл оцту.
Овочі помити, нарізати кубиками, додати сіль, цукор, олію, воду і томатну пасту. Тушкувати 40 хвилин. Додати 7 зубчиків часнику, лавровий лист, перець духм'яний і чорний. Влити 50 мл 9% оцту. Розкласти по стерилізованих банках, закрутити.

09-9АНАНАСИ З КАБАЧКІВ
- 2 кг кабачків чистої ваги без зернят,
- 250 г цукру,
- 700 мл ананасового соку,
- 1 ч.л. лимонної кислоти,
- ванілін на канчику ножа.
Кабачки нарізати або брусочками, або кільцями. Скласти в каструлю, додати всі перераховані вище інгредієнти. Кип'ятити на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Розкласти в чисті стерилізовані банки, закрутити.

09-10КАБАЧКИ ЯК ГРИБИ
- 2 кг кабачків,
- 20 г солі,
- 40 г цукру,
- 25 мл яблучного оцту,
- зелень,
- часник,
- 2 морквини,
- спеції.
Кабачки нарізаємо на шматочки, складаємо в посудину, додаємо сіль, цукор і яблучний оцет. Розмішуємо до однорідності. Залишаємо на три години, щоб кабачок пустив сік. Час від часу масу перемішуємо.
На дно банки складаємо зелень петрушки, кропу, 2 зубчики часнику, горошинки перцю, лавровий лист, 5 шт. гвоздик, декілька кружалець моркви. Додаємо в кожну банку по 1 ст.л. олії. Розкладаємо кабачки. Стерилізуємо банки 10 хв. після закипання.

Теги: кабачки, рецепти, консервування, страви з кабачків

Дивіться також:





Повернення до списку





Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:










Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.