Перейти на мобільну версію сайту


04.11.2016

САРКІС З МІМОЗОЮ ЧАСТУВАЛИ БАРАНЧИКОМ

кухня (1)28 жовтня у Врублівецькому готельному комплексі «Ксенія» проходив майстер-клас від відомих шеф-кухарів світового рівня, суддів міжнародного рівня WACS та інтернаціональної кулінарної асоціації «Taste of Peace» Саркіса Якубяна з Ізраїлю – координатора Арабського сектору ІСС, президента асоціації «Смак Миру», Мімози Балла з Албанії – віце-президента і міжнародного координатора асоціації «Смак світу. Єрусалим», В’ячеслава Совенко зі Львова – почесного президента та засновника асоціації кулінарів «ЗАХІДНА ШЕФ ГРУПА».

Власник готельного комплексу Галина Локай під своїм дахом зібрала представників готельно-ресторанної галузі міста, влади та поціновувавчів кулінарії. Цього разу гості радували присутніх східною кухнею. Саркіс разом із Мімозою продемонстрували присутнім досить простий спосіб приготування ягняти. Нічого складного - лише збалансовано підібрані спеції і правильний масаж тушки, а ще - правильний тепловий режим приготування і... пальчики оближеш. Спеції для приготування специфічні, їх різні намішав шеф-кухар, мисочку з якими передав гостям-рестораторам, які могли понюхати і спробувати на смак. Але тут розгорілися пристрасті, одні просто нюхали, інші примудрялися відсипати собі у серветку. Можливо, щоб на одне приготування міні-ягня вистачило, чи просто щоб розпізнати всі складові приправи. Хоча Саркіс не приховував склад приправи, кілька разів просив ставити запитання. Але, напевне, наша натура така, приємніше поцупити...кухня (2)

Саркіс приготував традиційну єврейську мацу, а потім для вегетаріанців презентували салат табуле, до якого входять помідори, огірки, бургул, багато петрушки плюс заправка із соку лимона та оливкової олії. Це все перебили величезним блендором. Згодом був неперевершений торт «Наполеон». Смакота!

Від Вячеслава Совенка був угорський суп із сомом – халезле та пиріг зі щукою. Допомагав усім шефам шеф-кухар «Ксенії» Андрій Лапін. Але й він презентував свою коронну страву – телячі ребра з фаршированою паляницею за старовинним рецептом. До речі, він готуватиме цю страву 9-11 листопада на конкурсі у Львові. А ще «Ксенія» порадувала присутніх тортом «Фортеця». Кажуть, що язик проковтнути можна було.

Кулінари охоче ділилися рецептами та детально розповідали про їхнє приготування, а також частували присутнім своїми неперевершеними стравами.


Теги: готель "Ксенія", майстер-клас від світових шеф-кухарів

Дивіться також:





Повернення до списку





Реєстрація
Забули пароль?
 
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:








Меблі

Ексклюзивні вироби з акрилового та кварцового каменю Staron®, Radianz®:
кухонні стільниці, барні стійки, рецепції;
сходи, підвіконня, басейни
Та багато інших елементів інтер’єру за вашими побажаннями




Наша адреса: 
Україна,
м. Кам'янець-Подільський, 
вул.Соборна, 27.